Queenstown – Wellington, South Island trip.

Dag 8, 3 maj. Tidigt som fan på morgonen gick vi upp. Dags att fara mot Milford Sound! Vi var så tidiga att frukosten inte ens öppnat när vi kom ner för att äta. Fast vi gick in och åt ändå. Hehe. Den 4h långa bilresan gick rätt bra, jag var fortfarande lite sjuk(febern dock borta), annars mest bara as trött. Fast rejäl snuva och en massa nysande. Väl i Milford hoppade vi på Realy Journeys nature cruise i 2h och det var så himla fint. Milford Sound är den enda fjord i NZ man kan nå med bil. Rekommenderar verkligen ett besök här.  Bil resan dit är också helt fantastisk speciellt sista 2h. Efter detta ändrade vi lite reseplanen och bestämde oss för att styra mot Dunedin (uttalas Dunidin). En 5h lång bilresa, drog hela sträckan i en smäck! Kom fram kl20 utmattade efter 9h i bil och tog in på världens sämsta motell. Haha, det var ett skämt alltså.

Dag 9, 4 maj. Vaknade upp, oerhört utvilade. Och checkade ut, tack gode gud att vi bara stannade en natt där. Vi drog ner till centrum och hade en god frukost innan vi for till Cadbury fabriken!! för er som inte vet vad det är så är det där de tillverkar all Cadbury choklad som äts i NZ! Där tog vi en liten tur. Det var mer för barn egentligen så.. Ja, fast det var väl ganska så intressant ändå och rätt kul. Fick se södra halvklotets största choklad fall. 1 ton flytande choklad. Fick även ett smak prov av det sedan, fast jag måste säga att till och med jag tyckte det var lite för mycket. Men det var ett trevligt besök 😀 Efter det for vi mot Baldwin Street! Vilket är världens brantaste gata. Och tro mig det såg typ ut som ett skämt. Det var som gatan gick rätt upp i himmelen. Vi bestämde oss så klok att ta dagens tränings pass där och gick upp för gatan. Så dryyyyyyyyygt, men gick fortare än jag trodde. Min kamera lyckades inte riktigt fånga verkligheten på bild, så om ni är lite osäkrat på mina bilder och tänker. Men det är ju inte så brant, så googla det. För tro mig det är helt sjukt, haha. Om jag fatta rätt är det 19 graders lutning, om inte så är lutningen 1:2,86. Alltså när man gått en meter har du tagit dig 2,86 meter högre ovanför havsytan, vilket är rätt massivt. Efter detta fascinerande besök tog vi en kort 2h resa mot Timaru och stanna natten där!

Dag 10, 5 maj. Timaru var bara ett stopp för att inte behöva åka så långa sträckor hela tiden. Så efter frukost åkte vi till Chch. Eller Chirstchurch som det skulle stå på en karta. Vi stannade bara här i 3 h innan vi for vidare. För alltså det finns tyvärr inte mycket att se här. Längre… Det var ett riktigt ledsamt och förvånande besök. Väl där ser man hur i princip hela staden förstördes i jordbävningarna sep 2010 och feb 2011. Halva stan är fortfarande  avstäng med ruiner över allt, vart du än går.. Det är svårt att förklara när man ser något sånt här. För man inser inte hur snabbt något kan förstöras, för att vara exakt inte mer än 30 sek. Att nästan en hel stad kan förstöras på 30 sekunder är helt sjukt. Verkligen sorgligt. Det är vid sådana här tillfällen man får en liten bättre bild på det hela, än att bara sitta hemma och läsa tidningen eller se på nyheterna och bli lite ledsen över vad som hänt. Att se det så här och 2 år senare ger en helt annan bild.. Det blev inte mycket bilder alls.. Tyvärr, kameran var inte riktigt det man tänkte på mest om man säger så. Vi gick även på Earthquake museet i Chch, och det rekommenderar jag verkligen. De hade en video från den i feb 2011 och hittade den på youtube fast med nyhetskommentatorer, det är även två klipp i denna videon den jag såg är den första. I alla fall iktigt bra ställe att gå till. Gå dit. Efter detta omvälvande (?) besök for vi vidare mot Hanmer Springs.

Dag 11, 6 maj. Denna dag har jag tyvärr inte en enda bild ifrån. Haha. För vi låg bara på hotellrummet tills vi drog till poolerna haha. Åker man till Hanmer Springs så åker man dit för att bada så är det bara. Här har dem sådana dära thermal pools med en massa mineraler. Jätte skönt 😀 Så på eftermiddagen drog vi till ett område med MASSOR med olika pooler och bara låg i dem i några timmar. De hade även vattenrutschbanor, så jag och brorsan åkte i dem också såklart. Efter detta middag och stannade en till natt där i Hanmer.

Dag 12, 7 maj. Tog en liten sovmorgon och for sedan mot Kaikoura. Alltså då var man rätt trött på att åka bil så, jah. Men på vägen lyckades vi ta oss in bland en bonde och hans HUNDRATALS får som han flyttade till en annan äng. Väl framme där åt vi lite granna och for sedan vidare upp en liten bit på kusten innan vi stannade och kolla på sälar. 😀 Vi åkte in på en rastplats och stannade och 2 meter bredvid bilden låg typ 4 st så vi klev aldrig ut. Efter som de kan vara rätt farliga. Tog lite bilder och åkte vidare till ett litet vattenfall där det fanns ASSSSSS många bebis sälar 😀 😀 😀 😀 😀 :D. Iiiiih, allt som är litet är gulligt juh 😀 Dööpte en gulligaste till Teddy och tog jätte många bilder :D. Dock kunde jag inte ta med honom hem.. Åkte sedan vidare mot Blenhiem och sov där.

Dag, 13, 8 maj. Alltså nu tar vi detta simpelt som fan. Vakna, åkte till Picton, tog färja till Welly, hämta hyr bil och åkte till Tamar. Ni vet min tremänning! Tog inga bilder. Spenderar nu två nätter här!! As bra, hejhopp!

Dag 8:

DSCN4526 DSCN4435 DSCN4456 DSCN4466 DSCN4486

Dag 9:

DSCN4542 DSCN4531 DSCN4534 DSCN4537

Dag 10:

DSCN4558 DSCN4553 DSCN4555 DSCN4556https://www.youtube.com/watch?v=bIms6vXnL30

Dag 12:

DSCN4597 DSCN4570 DSCN4574 DSCN4583

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s